Het Arnhemse bedrijf Elestor heeft op 10 mei een award in ontvangst mogen nemen tijdens het jaarlijkse IDTechEx Europe-evenement in Berlijn. Het bedrijf, dat een flowbatterij heeft ontwikkeld, werd gezien als de beste technische ontwikkeling op het gebied van energieopslag.

Tijdens het evenement werden uiteenlopende, nieuwe technologieën gepresenteerd. De bedoeling was om verschillende partijen uit de keten bij elkaar te brengen. Van materiaal- en technologieproducenten tot integrators en eindgebruikers.

Eén van de thema’s, die op de agenda stond, was energieopslag. Elestor, ontwikkelaar van een flowbatterij, hield de presentatie ‘Cost leadership with HBr flow battery technology’. Niet zonder succes.

De CEO van Elestor, Guido Dalessi, ontving de prestigieuze IDTechEx-award uit handen van Dr. Fanny Barde (Toyota Motor Europe). ‘Een geweldig compliment voor het team van Elestor’, aldus Dalessi.

Elestor

Elestor opent in een nieuw venster werd mede-opgericht door Wiebrant Kout, alumnus van de HAN-opleiding Automotive. Hij is als CTO aan Elestor verbonden.

Het bedrijf is gevestigd op het bedrijventerrein Energy Business Park Arnhems Buiten.

Bron: seece.nl