Loading Events

Aanmelden Via energieagenda@flevoland.nl vóór 28 februari 2020
Toegang is gratis. Er wordt een lichte maaltijd geserveerd.

In het sfeervolle FEA Café* komt u meer te weten over energieopslag in Flevoland. Welke technologieën worden momenteel ontwikkeld en gebruikt? Hoe werken deze systemen, en wat is de relatie tussen energieopslag en het elektriciteitsnet? FEA nodigt Guido Dalessi (Elestor) en Anne Siepel (OTG.Energy) uit voor een informele lezing en een goed gesprek. Aansluitend is er gelegenheid om verder te praten tijdens de netwerkborrel.

Programma

18.00 – 18.30 Inloop met lichte maaltijd

18.30 – 19.15 Elestor:
de waterstof bromide flow batterij In Arnhem staat een waterstof bromide flow batterij, die deze maand zelfs bezoek heeft gehad van minister Wiebes. De batterij koppelt vermogen en capaciteit los van elkaar, en die unieke eigen schap opent een scala aan nieuwe toepassingen voor elektriciteitsopslag. Daardoor is deze bijzondere installatie een goede bondgenoot van de energietransitie. En er zijn plannen om de batterij dit jaar naar Flevoland te halen. Directeur Guido Dalessi vertelt over de toekomstp lannen van Elestor, maar duidt ook het onderscheid tussen verschillende technologieën en bijbehorende toepassingen.

19.15 – 20.00 OTG.Energy:
het REEL systeem Op het Schepenveld in Zeewolde staat een concept systeem van OTG.Energy: het REEL systeem. Hierbij word zonne-energie lokaal opgewekt en opgeslagen in een batterij. Anne Siepel van OTG. Energy vertelt meer over de technologie achter het REEL-systeem, maar gaat ook in op de rol van commerciële bedrijven zoals energieleveranciers en afnemers bij de opslag van energie.

20.00 – 21.00 Netwerkborrel

*Het FEA Café, georganiseerd voor partners van de Flevolandse Energieagenda, is een plek om kennis te delen en elkaar te ontmoeten. Elk kwartaal wordt op een sfeervolle locatie een actueel energie-thema behandeld. Dit is de eerste editie.

Share this on your favorite platform »

Go to Top